KAMPEREN IN NEW YORK CITY

Camp Gateway in Staten Island

Waar in New York kun je met zes personen logeren voor slechts 30 dollar per nacht? In de twee Camp Gateways uitgebaat door de National Park Service. De makkelijkst bereikbare is in Fort Wadsworth op Staten Island. De camping is gevestigd in een voormalige militaire basis aan de oostkant van het eiland. Je hebt er zicht op de Verrazano-brug, de langste brug van Amerika die bekend is als startplaats van de jaarlijkse New York Marathon. Over die mooie brug heb ik eerder in deze blog uitgeweid: de ingangspoort van New York

Het is primitief kamperen in Camp Gateway. Er zijn geen stopcontacten. Er zijn simpele douches en toiletten. Je kunt je kostje klaarmaken op gemeenschappelijke barbecue grills. Elke kampeerplaats heeft een individuele vuurplaats. Er is brandhout voorzien. Het strand is vlakbij. Je kunt er zwemmen en vissen. Er zijn fiets- en wandelpaden. Je kunt naar de top van de heuvel naast de kampeerplaats wandelen. Vandaar heb je een adembenemend zicht op de baai, de haven en het oude fort.

De camping is bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Manhattan neem je de Staten Island Ferry. In de ferry-terminal stap je op bus 51 die je op een kwartiertje naar Fort Wadsworth brengt. Zowel de ferry als de bus opereren dag en nacht.

De camping is open van 2 juli tot 6 september. Om te reserveren, surf naar:
https://www.recreation.gov/camping/campgrounds/234715

Meer info: https://www.nps.gov/gate/planyourvisit/camp-wadsworth.htm

De andere campsite van de National Park Service is in Floyd Bennett Field, een sinds lang in onbruik vliegveld aan de oostrand van Brooklyn. Het is maar een korte busrit ver van Rockaway Beach, het mooiste strand van New York. Maar reken maar op twee uren om met het openbaar vervoer naar Manhattan te rijden.

Floyd Bennett Field

Ook dit kamp kost slechts 30 dollar per tent per nacht. Het is open van half-mei tot eind oktober.

Info: https://www.nps.gov/gate/planyourvisit/camp-at-fbf.htm

Naast camping is er ook glamping: ‘glamoureus’ kamperen, wat wil zeggen: in tenten slapen maar omringd met luxe. Natuurlijk moet je daar je eigen tent en slaapgerief niet meebrengen. De tenten zijn ruim, de bedden comfortabel, er is een bar en restaurant, entertainment. Je kan het vinden in Camp Rockaway in Queens, mooi gelegen dicht bij het strand. De dagprijs per tent (max. 2 personen) bedraagt 249 dollar op vrijdagen, zaterdagen en feestdagen en 195 dollar op andere dagen.

https://camprockaway.com/

Rockaway Beach

 

Nog luxueuzer is de camping op Governors Island. Die heeft bovendien het voordeel slechts een korte ferryrit van downtown Manhattan gelegen te zijn. De zichten op de skyline van Manhattan, Brooklyn, Jersey City, de bruggen, het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, de haven en Staten Island zijn uniek. Alleen al daarvoor is een bezoek aan het eilandje een aanrader. Niet toevallig werden al verschillende reclamespots in Governors Island gemaakt.

Een tent op Governors Island

s Nachts moeten die zichten een festijn van lichten zijn. Maar om zeven uur ‘s avonds in weekends en om zes uur in de week wordt het eiland gesloten. Alle bezoekers moeten dan weg zijn; er zijn geen ferry’s meer tot de volgende ochtend. Kampeerders moeten dan op het kampeerterrein blijven. Wie zich er buiten waagt, riskeert een boete van 100 dollar.
De prijzen op deze camping van niet voor ieders beurs: ze varieren, naar gelang de grootte van de tent en de mate van luxe, van 150 tot 1200 dollar per nacht (2 personen).

Info: https://www.collectiveretreats.com/retreat/collective-governors-island/

Wat ik eerder over deze camping schreef vind je HIER.

This entry was posted in Brooklyn, natuur, parken, Queens, Staten Island and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s