TE VEEL TOERISTEN KOMEN TUSSEN KERST EN NIEUW

Een  namiddag vorige week op Times Square

De drukste toeristische periode in New York is traditioneel tussen kerst en nieuw. Dit jaar werden alle records geklopt. De beroemde Katz’s delicatessen serveerde elke dag 18.000 kilo pastrami en ander vleesbeleg aan 3.000 tot 4.000 klanten die in een lange rij op straat stonden aan te schuiven.

Schaatsers aan het Rockefeller Center of in Bryant Park moesten een uur en meer wachten voor ze op de piste geraakten. Op de zaterdag voor kerstmis sloot de politie de Brooklyn Bridge zelfs voor een half uur omdat de massa gevaarlijk groot was geworden. Fietsers konden die zaterdag en zondag vaak niets anders doen afstappen en voetje voor voetje meeschuiven met de wandelaars.

Op Times Square werden elke dag een record van gemiddeld 353.540 voetgangers geteld, een stijging van 6 procent tegenover 2017.

Het Whitney Museum besloot om dit jaar, tegen haar gewoonte in, niet te sluiten op 1 januari vanwege de massale belangstelling voor de Andy Warhol tentoonstelling die nog loopt tot 31 maart. Het Metropolitan Museum kreeg een gemiddelde van 30.000 tot 40.000 bezoekers over de vloer.

Het bureau van toerisme, NYC&Company, spant zich al een aantal jaren in om binnenlandse en buitenlandse toeristen aan te moedigen om de stad te bezoeken tijdens rustiger maanden zoals januari en februari. “De hotels zijn dan goedkoper”, zegt haar woordvoerder Christopher Heywood, “de rijen aan de musea zijn korter en er is meer plaats in de restaurants”. Voorlopig hebben de bezoekers er geen oren naar. Zelfs de gietende regen op oudejaarsavond hield honderdduizenden mensen niet tegen om uren opeengepakt op Times Square te staan wachten om de fameuze kristallen bol om middernacht naar beneden te zien glijden.

De Brooklyn Bridge op een normale heel vroege ochtend

De Brookyn Bridge tuussen kerst en nieuwjaar

Advertisements
This entry was posted in Downtown, feesten en events, Midtown, Straatbeelden and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s