THE CLOISTERS: RUST EN KUNST IN MANHATTAN

Zicht op de Hudson vanuit de Cloisters

Voor een van Manhattan’s mooiste en rustigste plekken moet je helemaal naar het noorden van het eiland. Daar ter hoogte van 190th Street begint het Fort Tyron Park, spectaculair hoog gelegen op de kliffen boven de Hudson. Op de top staan The Cloisters.

Het museum is een feest voor het oog met zijn magnifieke architectuur, glasramen, wandtapijten, kunstwerken en rustgevende binnentuin. Het gebouw is een assemblage van Franse en Catalaanse middeleeuwse abdijen die in de jaren 1930 werden ontmanteld, naar New York verscheept en hier heropgebouwd en aangevuld tot een harmonisch geheel. Het bevat de hoogtepunten uit de collectie middeleeuwse kunst van het Metropolitan Museum, met onder meer Vlaamse wandtapijten en prachtige miniaturen.

The Cloisters is een afdeling van het Metropolitan Museum. Het toegangsbewijs geldt eveneens voor het Metropolitan Museum en The Met Breuer als je ze binnen de drie dagen bezoekt.

THE CLOISTERS, 99 Margaret Corbin Drive, Fort Tryon, Manhattan. Open zeven dagen per week. Maart-okt. 10.00-17u15, nov-feb. 10.00-16u45. $ 25. Senioren: $ 17.

Advertisements
This entry was posted in Kunst in NY, noord-Manhattan and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s