VEILIGER NEW YORK

Juli en augustus zijn gewoonlijk piekmaanden voor ernstige misdaad in Amerikaanse steden. New York gaat al een tijd tegen deze trend in. In de voorbije twee zomermaanden werden 48 mensen vermoord, vergeleken met 55 in 2017, wat toen een record-laag cijfer was sinds de politie de statistieken bijhoudt. Ook voor andere misdaden zoals overval was 2017 een record-laag jaar. Met wat geluk zal de trend zich dit jaar verder doorzetten.

In 1990 woonde ik hier tien jaar. Het was toen wel wat anders. Dat jaar werden 2.245 mensen vermoord in de stad die toen 7,32 miljoen inwoners had. Vorig jaar telde New York 8,62 miljoen inwoners en ‘slechts’ 292 moorden. In datzelfde donkere jaar 1990 werden 147.123 auto’s gestolen in de stad. Vorig jaar werden 5.735 autodiefstallen gerapporteerd.

Jammer genoeg blijft het aantal verkrachtingen toenemen. In augustus werd er 24,4 procent meer gerapporteerd dan in diezelfde maand in 2017. Negentig procent van de verdachten kennen hun slachtoffer. De stijging van het aantal gerapporteerde verkrachtingen zou gedeeltelijk te maken hebben met het feit dat slachtoffers zich minder beginnen schamen of schuldig voelen, toch in een stad als New York, om klacht in te dienen.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s