EEN NIEUWE WORLD TRADE CENTER TOREN

Deze week werd het lint doorgeknipt voor de opening van 3 World Trade Center. De glazen toren telt 80 verdiepingen en is het vijfde hoogste gebouw in New York City. De 87-jarige projectontwikkelaar, Larry Silverstein, is ook eigenaar van de sinds 9/11 herbouwde torens 7 WTC en 4 WTC. “Nu wil ik nog 2 WTC bouwen”, zei hij op de openingsreceptie, “ik denk dat we daarmee zullen klaar zijn tegen 2022. Dan stop ik er mee.” 3 WTC is een complex van kantoren en winkels. Het telt 61 liften en 10.000 glazen panelen.

Silverstein is zoals vele van zijn collega-miljardairs een kunstverzamelaar. Hij heeft een brede smaak. Voor zowel zijn 4 WTC als zijn nieuwste 3 WTC nodigde hij ‘street artists’ uit om in en rond de gebouwen hun gang te gaan.

In 4 WTC versierde nam een groep kunstenaars de 69ste verdieping die nu deel is van het hoofdkwartier van Spotify. In 3 WTC mochten ze hun ding doen op de 68ste verdieping waar de receptie voor de opening van het gebouw plaatsgreep.

Silverstein nodigde ook een groep graffiti artiesten uit om te schilderen op de afsluiting van golfplaten rond het terrein waar 2 WTC zal verrijzen. De street artists kregen elk 1000 dollar om verf te kopen en 2.000 dollar voor hun werk. 3 WTC kostte 2,7 miljard dollar.

Silverstein verhuisde niet zo lang geleden naar een penthouse op de 80ste verdieping van 30 Park Place vanwaar hij zijn WTC torens als het ware kan aanraken. Zijn nieuwe thuis kostte 32,6 miljoen dollar.

30 Park Place

Advertisements
This entry was posted in architectuur, Downtown, Kunst in NY and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s