EEN DAGJE CONEY ISLAND

De Parachute Jump

Coney Island blijft een van New Yorks leukste en minste pretentieuze zomerbestemmingen. Trek er een hele dag voor uit. Je geraakt er gemakkelijk met de metro. De D, N en Q hebben er hun eindhalte. Coney Island heeft 5 km strand en promenade. Het is een fantastische plek om naar een heel bonte verzameling van mensen te kijken.

Er zijn verschillende pretparken. De twee oudste en beroemdste attracties zijn de Cyclone, een houten achtbaan (1927) en de Wonder Wheel, een 45 meter hoog Ferris rad (1920).

In het MCI baseball stadion, met zicht op zee, kun je voor een prikje de minor league Cyclones aan het werk zien. Vaak wordt de wedstrijd afgesloten met vuurwerk.

Er is de New York Aquarium waar 300 diersoorten leven.

De twee bekendste jaarlijkse evenementen in Coney Island zijn de jaarlijkse Mermaid Parade en Nathan’s Famous Hot Dog Eating Contest. De eerste is een vrolijke, wilde stoet van mensen verkleed in kostuums met de zee als thema. De tweede is een decadente vreet-wedstrijd waarin deelnemers zoveel mogelijk hotdogs moeten binnenslikken op 10 minuten ( de winnaar in 2017 at er 72). De stoet gaat dit jaar door op 16 juli. De hotdog-eetwedstrijd wordt telkens op 4 juli gehouden.

Andere originele attracties zijn de Coney Island Art Walls (een ‘street art’ park’ aan zee), het Coney Island Museum (over de geschiedenis van Coney Island, van eerste pretpark ter wereld op het einde van de 19de eeuw tot zijn verval en huidige heropbloei) en de Coney Island Circus Sideshow (een grappig spektakel met onder meer vuurspuwers, zwaardslikkers en slangebezweeerders).

Tijd om iets te drinken en te eten? Ga bijvoorbeeld naar de nieuwe foodhall met lounge en ‘rooftop bar’ in het gerestaureerde Childs restaurant op de promenade of Totonno’s pizzeria (1542 Neptune Avenue) en Ruby’s (een funky bar en grill met jukebox op de promenade). Wandel je langs de Coney Island promenade westwaards tot ‘Little Odessa’ dan kom je aan Tatiana’s Restaurant en Grill. Dit heel populaire Russische restaurant bekend voor zijn genereuze porties en terras met zicht op zee is de ideale afsluiter van een dagje Coney Island.

Childs restaurant

 

Advertisements
This entry was posted in Brooklyn and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s