RECORDJAAR VOOR BROADWAY

Broadway floreert als nooit tevoren. In het net afgelopen theater-seizoen (22 mei 2017 tot 27 mei 2018) werden 13,8 miljoen toegangskaartjes verkocht voor een totale som van 1,7 miljard dollar. Dat is een absoluut record.

Hamilton-on-Broadway-1

Hamilton

De twee toppers waren “Hamilton” en “Springsteen on Broadway”. De eerste is een musical in rap-stijl over Alexander Hamilton, een leider van de Amerikaanse revolutie en later de eerste (heel opvliegende) minister van Financien. In de tweede is Bruce Springsteen te zien die zingt en vertelt. De beste plaatsen voor Hamilton kosten 848 dollar. Een avondje met Bruce kost gemiddeld 503 dollar. Duurst van al was een plekje op de eerste rij om Bette Midler te zien zingen in de revival van ‘Hello, Dolly!”: 998 dollar, meer dan een jaarinkomen in sommige landen.

bruce on broadway.jpg
Niet alle Broadway shows zijn zo duur. Het gemiddelde ticket kostte het afgelopen seizoen123 dollar. Wie het geduld heeft om in de rij aan te schuiven aan een van de vier discount-ticket-TKTS kantoren kan tot 50 % minder betalen. De populairste spektakels geven natuurlijk nooit vermindering. Naast“Hamilton” en “Springsteen on Broadway” zijn dit “Wicked”, “The Lion King”, “Hello, Dolly” en “Dear Evan Hanssen”.

Musicals waren nog nooit zo populair als nu. Slechts 11 procent van de Broadway-inkomsten komt van theaterstukken. Het ziet er naar uit dat “ Harry Potter and the Cursed Child”,een drama in twee delen dat een vervolg is op de immens populaire boeken, de koploper zal worden in het nieuwe theaterseizoen.

De TKTS-kantoren zijn gelegen op:
-Times Square, onder de “Rode Trap”
-190 Front Street in South Street Seaport
-Lincoln Center 61 West 62nd Street
-Downtown Brooklyn 1 MetroTech enter (hoek van Jay Street en Myrtle Avenue Promenade).

TKTS_47_street

Het TKTS-kantoor op Times Square

Advertisements
This entry was posted in feesten en events, Midtown, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to RECORDJAAR VOOR BROADWAY

  1. petra visser says:

    Dag Jacqueline, Graag wil ik je bedanken voor je tip van een aantal maanden geleden in je nieuwsbrief over Marjorie Eliot. We waren onlangs in New York en hebben op zondagmiddag haar huiskamerconcert bezocht. Wat een indrukwekkende belevenis. Prachtig én ontroerend! Zonder jouw nieuwsbrief hadden we dit nooit geweten. Dankjewel! Ook je tip over industry city was heel goed. Thanx! Vriendelijke groet, Petra Visser

    Op za 2 jun. 2018 05:37 schreef Jacqueline’s New York :

    > tomasronse posted: “Broadway floreert als nooit tevoren. In het net > afgelopen theater-seizoen (22 mei 2017 tot 27 mei 2018) werden 13,8 miljoen > toegangskaartjes verkocht voor een totale som van 1,7 miljard dollar. Dat > is een absoluut record. De twee toppers waren “Hamilto” >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s