IEDEREEN NAAR HET STRAND

Rockaway, Queens

In New York hebben we geluk dat we met de metro, bus of ferry een dagje naar zee kunnen. De stad heeft 22,4 km mooie, bewaakte zandstranden. Het officiële strandseizoen begint vanaf Memorial Day Weekend (het laatste weekend van mei) en eindigt na Labor Day Weekend (eerste weekend van september). In die periode worden de stranden elke ochtend gereinigd. Elke dag van 10 tot 18u houden redders een oogje in het zeil. Onbewaakte stranden waar niet mag worden gezwommen zijn aangeduid met rode vlaggen.

Elke stadsdeel behalve Manhattan heeft stranden.

Jacob Riis Park beach

De stranden van Queens zijn wellicht de mooiste van New York. Bekende stranden zijn Jacob Riis Park Beach, de Rockaways (met zijn 9,4 km stranden, waaronder 2 surfstranden, de  langste zandstrook in New York) en mijn favoriet, het afgelegen en nooit drukke Fort Tilden Beach.

Op Fort Tilden beach zijn er ruines, zoals deze die beschilderd is door de Duitse artieste Katharina Grosse

 

In Brooklyn is er het populaire Coney Island, met zijn stranden, vissteiger en pretparken  een van de beste plaatsen in New York voor ‘people watching’. In het verlengde daarvan ligt Brighton Beach, het strand van de Russische wijk bijgenaamd ‘Little Odessa’. Verder ligt Manhattan Beach dat vooral gezinnen met kinderen trekt.

Coney Island

In de Bronx is er het heel populaire volkse Orchard Beach. Spaans is hier de dominante taal.

In Staten Island kun je kiezen uit verschillende lange stranden, waaronder South Beach, Midland Beach, Cedar Grove, Great Kills en Wolfe’s Pond Park.

South Beach, Staten Island

Hoewel topless zonnebaden mag in New York City zie je het weinig vrouwen doen. Wel op Fort Tilden Beach, daar is topless en volledig naakt een gewoon zicht.

Hou rekening dat er op sommige plaatsen – vooral in de Rockaways- een onderstroom in het water kan zijn die je meetrekt. Daarom is het voor niet-ervaren zwemmers niet aangeraden om te zwemmen aan stranden waar geen redders zijn.

Rockaway is een schiereiland dicht bij de JFK luchthaven

Voor een gedetailleerde lijst van de New Yorkse stranden kun je terecht op NYCgov.org

Een primeur dit jaar is de gratis zonnecreme die de stad ter beschikking stelt op de stranden. Voor het eerst ook is het officiële strandseizoen verlengd tot 10 september.

 

Advertisements
This entry was posted in Bronx, Brooklyn, parken, Queens, Staten Island and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s