Gratis zwemmen in New York

De Lasker pool in Central Park

U logeert deze zomer in een New Yorks hotel zonder zwembad? Geen nood. Zowel bezoekers als New Yorkers kunnen afkoelen in een van de meer dan 60 GRATIS openlucht- zwembaden verspreid over de vijf stadsdelen. Drie van de bekendste in Manhattan zijn de John Jay Pool in Yorkville aan de East River, de Hamilton Fish Pool in Lower Manhattan en de Lasker Pool aan de noordkant van Central Park. In Queens is de Astoria Pool, een Olympisch zwembad in Art Deco-stijl de mooiste. In Brooklyn is de McCarren Park Pool in Williamsburg een van de populairste. Wil u een duik combineren met een originele uitstap dan kunt u in de Bronx onder meer terecht in de Floating Pool in Barretto Park. En in Staten Island, op enkele minuten wandelen van de ferry, ligt de Lyons Pool, een van de eerste (1936) openlucht-zwembaden.

De Astoria pool met de Queensboro brug op de achtergrond

Practisch: de zwembaden zijn elke dag open tot 10 september van 11 tot 19u met een onderbreking voor onderhoud van 15 tot 16u. Wat moet u meebrengen? Een hangslot en voor de mannen een gevoerde zwembroek (sorry gasten). Eten, drinken, electronische apparaten en kranten en andere literatuur op losse bladen zijn niet toegelaten aan het zwembad.

Meer info: nycgovparks.org

De McCarren Park pool in Williamsburg, Brooklyn

Advertisements
This entry was posted in parken and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Gratis zwemmen in New York

  1. Stef Pluijm says:

    Net vandaag je geweldige blog ontdekt! Lekker veel en leuk leesvoer. Ik ontdekte een piepklein foutje: onder de foto van de Astoria Pool staat: de Queensboro brug op de achtergrond. Dat moet natuurlijk zijn: de Robert F Kennedy / Triborough Bridge. Groet van Stef Pluijm, Nederland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s