NIET BANG

Dank aan iedereen die rondleidingen met mij had geboekt in New York tijdens de paasvakantie. Op twee families na die herboekt hebben voor augustus, zijn jullie er allemaal geraakt. Wie uit Zaventem zou vertrekken, maakte koppig een omweg via Amsterdam, Parijs, Londen en Frankfurt. Jullie koelbloedigheid riep herinneringen op aan die van New York na 9/11. Sterkte aan iedereen die geraakt is door de aanslagen in België en in zoveel andere plaatsen ter wereld.

De vrijheid om te reizen willen velen onder ons niet opgeven. Zelf heb ik mijn reisgedrag niet veranderd na 9/11. Tegelijk blijft het me verwonderen hoe snel het toerisme in New York zich daarna heeft hersteld. Ook nu nog blijven de bezoekers toestromen uit heel het land en de rest van de wereld, ondanks het gevaar van aanslagen en de duurdere dollar. Volgens NYC & Company, het New Yorks bureau voor toerisme, bezocht vorig jaar een record-aantal van 58,3 miljoen mensen de stad. De projectie voor dit jaar is 59,7 miljoen.

360 gradenMocht ook u een reis naar New York plannen dan wil ik graag mijn jongste (en zevende) boek voorstellen: “360 graden New York”, (uitgeverij Lannoo). Het is een uitgebreide stadsgids waarin ik samen met co-auteur Tom Ronse niet alleen de klassiekers Manhattan en Brooklyn maar ook Queens, de Bronx en Staten Island belicht. De drie laatste stadsdelen trekken steeds meer nieuwsgierigen. Dit mede dankzij een miljoenen dollar kostende internationale promotie-campagne die vorig jaar werd gelanceerd door NYC & Company en de honderden miljoenen dollar die worden geinvesteerd in nieuwe woningen, winkels, hotels, parken en andere infrastructuur om zowel meer bewoners als toeristen aan te trekken naar de minder bekende kanten van New York.

Jacqueline

Fort Wadsworth in Staen Island

Fort Wadsworth in Staten Island

De botanische tuin in de Bronx

De botanische tuin in de Bronx

De wekelijkse summer party in het PS1 museum in Queens

De wekelijkse summer party in het PS1 museum in Queens

Advertisements
This entry was posted in Bronx, Queens, Staten Island and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to NIET BANG

  1. elisabethkhan says:

    Bravo Jacqueline!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s